Mindful Ouderschap

Voor ouders die stress ervaren in de opvoeding

Inhoud en doel van deze training?

• De ouder-kind relatie versterken. • Weer in je kracht als ouder te staan. • Leren lastige emoties bij jezelf toe te laten. • Leren omgaan met stress binnen en buiten de opvoeding. • De training is ideaal als je minder reactief op stressvolle situaties en je kind wil reageren. • Met compassie naar jezelf en de ander te kijken. • Vergroten van je bewustzijn in het dagelijks leven, je concentratie en alertheid.

De training Mindful Ouderschap is gebaseerd op de met wetenschappelijk onderzoek onderbouwde Mindfulness training ontwikkeld door Jon Kabat Zinn. De training is een combinatie van wetenschappelijke kennis en meditatietechnieken.

Mindful Ouderschap is een methode om stress in de opvoeding en automatische ouderlijke reactiepatronen te herkennen, begrijpen en te verminderen.

Het programma van 8 bijeenkomsten van 2,5 uur bestaat o.a. uit uitleg over het effect van stress op de opvoeding. Je voert aandacht-, beweging- en concentratieoefeningen uit, krijgt uitdagingen mee naar huis in de vorm van huiswerk. Door de nieuw verworven inzichten bouw je een buffer op tegen stressvolle opvoedingssituaties en breng je kalmte terug in het gezin.

Uit Onderzoek (UVA 2010) van hoogleraar orthopedagogiek S. Bögels en collega’s K. Restifo en A. Lehtonen blijkt de training effectief voor zowel ouders als kind.

Intake

Voordat je aan de training Mindful Ouderschap kunt deelnemen wordt je eerst uitgenodigd voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er dieper ingegaan op wat de training inhoudt, wat het van je vraagt en of deze training bij je past.

Trainers

De training wordt verzorgd door Marjolein Pooyé & Richard Koster, gecertificeerd mindfulness trainer.

Trainingsplaats en parkeren

De training vindt plaats in het gebouw van de Odd Fellows

Texelstroomlaan 4, 1784EB Den Helder

Er is gratis parkeergelegenheid.

Datums en tijden

September 2021

De trainingen worden op de donderdagochtend tussen 9.30 uur en 12.00 uur gehouden.

  • 23, 30 september
  • 7, 14, 28 oktober
  • 4, 11 en 18 november

Aan het einde van de training ontvang je tevens een uitnodiging voor een evaluatie bijeenkomst.

Aanmelding

Je kunt voor meer informatie of aanmelding contact opnemen met Richard Koster via e-mail: info @rkcounseling.nl, of telefoonnummer 0625216327

Testimonials

Hieronder enkele testimonials van oud deelnemers.

De cursus Mindful Parenting heb ik als leerzaam en inzichtgevend ervaren. Ik merkte dat ik continu druk was met van alles, behalve met wat echt telt. Het “stilstaan” bij mijn gevoelens en gedachten heeft mij gebracht dat ik nu bewust ben wat voor mij belangrijk is en hoe ik beter voor mezelf en mijn gezin kan zorgen. Ontzettend bedankt! T van S

Mindful Parenting: een aanrader voor elke ouder die bewust of onbewust verstrikt raakt in relatie met je kind, jezelf en je directe omgeving. Het heeft mijn dagelijks leven in positieve zin verrijkt. J. U.

Een hele praktische cursus die goed in te passen is in het dagelijks leven. Je leert veel verschillende meditatie technieken die makkelijk uit te voeren zijn. Ook krijg je veel achtergrond informatie die duidelijk maakt waarom je op een bepaalde manier reageert. Een echte aanrader waar je veel aan hebt met zeer deskundige begeleiding. A. S.

De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven om mijn dagelijks leven met meer geduld, zonder oordelen en met vertrouwen te beleven. Dit heeft mij veel rust gebracht. D. K.