Werkwijze

Mijn werkwijze kenmerkt zich over het algemeen door: het voeren van inzicht gevende gesprekken, het geven van informatie omtrent de problematiek, het uitvoeren van opdrachten en het meegeven van huiswerkopdrachten die bedoeld zijn om uw hulpvraag te ondersteunen. Mijn kracht is dat ik de cliënt hoor, maar ook voel. Hierdoor is het vaak mogelijk de cliënt op een dieper niveau te begrijpen. Mijn missie is om op een empatische niet veroordelende manier contact met u te maken, interventies uit te zetten die het beste bij u passen om vervolgens te komen tot een positieve vooruitgang in uw persoonlijk, professioneel en/of maatschappelijk leven.

Een begeleidingstraject bij Richard Koster Counseling kan er als volgt uitzien:
Proces beschrijving

1. Aanmelding en intake.

De aanmelding komt binnen via zelfmelding, melding via familieleden, ketenpartners en/of andere professionals. Naar aanleiding van een aanmelding wordt de cliënt schriftelijk of telefonisch uitgenodigd voor een intakegesprek.

2. Hulpvraag inventariseren.

In het intakegesprek wordt samen met de cliënt een hulpvraag geformuleerd. Tijdens dit gesprek gaan de cliënt en de counselor na of Richard Koster Counseling de juiste praktijk is voor de cliënt en diens hulpvraag. Een intakegesprek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

3. Trajectplan opstellen.

De counselor stelt een trajectplan op waarin afspraken, doelen, interventies en de wederzijdse inspanningsverplichting vastgesteld worden. Het plan wordt door de cliënt en de counselor ondertekend. Het ondertekenen van het plan is vooral bedoeld om te benadrukken dat de counselor en de cliënt zo daadkrachtig mogelijk het traject zullen doorlopen.

4. Trajectplan uitvoeren.

De inhoud van het trajectplan wordt ten uitvoering gebracht. De counselor begeleidt, stimuleert, geeft inzicht en motiveert de cliënt. De cliënt werkt gemotiveerd aan de in het trajectplan opgestelde doelen. De hulpverleners sessies duren minimaal 45 en maximaal 90 minuten. De inhoud van de interventie bepaalt de duur van de bijeenkomsten.

5. Evaluatie en nazorg.

Het traject wordt afgesloten als de doelstelling is bereikt of wanneer blijkt dat de cliënt niet aan de inspanningsverplichting voldoet. Het traject is niet eerder afgesloten voordat er een eindgesprek is belegd. Het eindgesprek heeft tot doel het behandeltraject te evalueren en feedback en advies te delen. Er wordt besproken wat er is bereikt, wat nog niet, wat is er blijven liggen en welke vervolgstappen wenselijk zou kunnen zijn. Het eindgesprek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Zonodig worden in deze fase doelen aangepast aan de actuele situatie van de cliënt. Er zal dan een nieuw doel worden geformuleerd en een vervolgend trajectplan worden opgesteld.

Testimonials

 • Juni 2015

  Author Richard Koster

  Richard heeft een positieve, realistische kijk op het leven en is daarmee uitstekend in staat om ondersteuning te bieden op verschillende gebieden waarop men vast kan lopen. Zeer Praktisch en bruikbaar!
  O.G.

 • Augustus 2014

  Author Richard Koster

  Bedankt voor de professionele hulp bij het begeleiden van onzekere leerlingen.
  P.A.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven om mijn dagelijks leven met meer geduld, zonder oordelen en met vertrouwen te beleven. Dit heeft mij veel rust gebracht.

  D.K.

   

 • Januari 2016

  Author Richard Koster

  Geweldige trainer! Heb de Power Buddha gedaan. Om je ultieme kracht in jezelf te ondekken. Geweldige training. Helemaal opgeladen en tot rust gekomen. Ik ben nu bewust van mijn eigen kracht die in mij zit. The sky is the limit and beyond!

  D.J.

   

 • Juli 2015

  Author Richard Koster

  Ontspanning, Energie en Inzicht avonden....Een absolute aanrader!
  R.P.

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard is een zeer kundige gesprekspartner die de vinger op de zere plek legt, die zinvolle handvatten geeft om hiermee aan het werk te gaan. Dank voor je nuttige inbreng.

  M.S.

 • April 2016

  Author Richard Koster

  Richard is een fijne, uiterst vriendelijke persoonlijkheid die snel knelpunten in kaart kan brengen. Tevens zijn de "gereedschappen" om met die knelpunten aan de slag te gaan kundig en zeer van waarden. Een veilige plek om te kunnen helen als mens.

  R.B.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus Mindful Parenting heb ik als leerzaam en inzichtgevend ervaren. Ik merkte dat ik continu druk was met van alles, behalve met wat echt telt. Het “stilstaan” bij mijn gevoelens en gedachten heeft mij gebracht dat ik nu bewust ben wat voor mij belangrijk is en hoe ik beter voor mezelf en mijn gezin kan zorgen. Ontzettend bedankt!

  T van S

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard heeft mij weer laten geloven in mijn kwaliteiten en mogelijkheden. Ik focus me nu niet meer op de dingen die ik niet heb of mis.

  B.W.

 • Februari 2016

  Author Richard Koster

  Ik voelde mij snel op mijn gemak, in de praktijk hangt een goede sfeer. Het was een bijzonder prettig en flexibel programma. Het goede gevoel wil ik vast houden.

  M.S.

 • Oktober 2016

  Author Richard Koster

  Ik heb een goede op maat gesneden therapie gevolgd waardoor ik het al snel weer zelf aankon. Richard is inlevend, deskundig en eerlijk. Hij houdt je niet onnodig aan het lijntje.

  A.S.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Mindful Parenting: een aanrader voor elke ouder die bewust of onbewust verstrikt raakt in relatie met je kind, jezelf en je directe omgeving. Het heeft mijn dagelijks leven in positieve zin verrijkt.

  J. U.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Een hele praktische cursus die goed in te passen is in het dagelijks leven. Je leert veel verschillende meditatie technieken die makkelijk uit te voeren zijn. Ook krijg je veel achtergrond informatie die duidelijk maakt waarom je op een bepaalde manier reageert. Een echte aanrader waar je veel aan hebt met zeer deskundige begeleiding.

  A.S.

Contact

 • Violenstraat 61 
 • 1782 KB Den Helder
 • kvk 53676122
 • M. +31 (0)6 – 25 21 63 27
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.