Mindful Ouderschap


 Voor ouders die stress ervaren in de opvoeding

 Inhoud en doel van deze training?

•De ouder-kind relatie versterken.

•Weer in je kracht als ouder te staan.

•Leren lastige emoties bij jezelf toe te laten.

•Leren omgaan met stress binnen en buiten de opvoeding.

•De training is ideaal als je minder reactief op stressvolle situaties en je kind wil reageren.

•Met compassie naar jezelf en de ander te kijken.

•Vergroten van je bewustzijn in het dagelijks leven, je concentratie en alertheid.

 

De training Mindful Ouderschap is gebaseerd op de met wetenschappelijk onderzoek onderbouwde Mindfulness training ontwikkeld door Jon Kabat Zinn. De training is een combinatie van wetenschappelijke kennis en meditatietechnieken.

Mindful Ouderschap is een methode om stress in de opvoeding en automatische ouderlijke reactiepatronen te herkennen, begrijpen en te verminderen.

Het programma van 8 bijeenkomsten van 2.5 uur bestaat o.a. uit uitleg over het effect van stress op de opvoeding. Je voert aandacht-, beweging- en concentratieoefeningen uit, krijgt uitdagingen mee naar huis in de vorm van huiswerk. Door de nieuw verworven inzichten bouw je een buffer op tegen stressvolle opvoedingssituaties en breng je kalmte terug in het gezin.

Uit Onderzoek (UVA 2010) van hoogleraar orthopedagogiek S. Bögels en collega’s K. Restifo en A. Lehtonen blijkt de training effectief voor zowel ouders als kind.

 

Intake

Voordat je aan de training Mindful Ouderschap kunt deelnemen wordt je eerst uitgenodigd voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er dieper ingegaan op wat de training inhoudt, wat het van je vraagt en of deze training bij je past.

 

Datums en tijden

Online avondgroep (via beeldbellen- ZOOM verbinding) - september 2022 (status: enkele plaatsen vrij)

De training wordt op de dinsdagavond tussen 19.30 uur en 22.00 uur gehouden.

* 20 & 27 september

* 4, 11 & 25 oktober

* 1, 8 & 15 november

 

Trainers

 

De training wordt verzorgd door Richard Koster, gecertificeerd mindfulness trainer.

 

Live ochtendgroep Den Helder - september 2022 (status: VOL)

De training wordt op de donderdagochtend tussen 9.30 uur en 12.00 uur gehouden.

* 22 & 29 september

* 6, 13 & 27 oktober

* 3, 10 & 17 november

Aan het einde van de training ontvang je tevens een uitnodiging voor een evaluatie bijeenkomst.

 

 

Trainers

De training wordt verzorgd door Marjolein Pooyé & Richard Koster, gecertificeerd mindfulness trainer.

 

Trainingsplaats en parkeren

De training vindt plaats in het gebouw van de Odd Fellows

Texelstroomlaan 4, 1784EB Den Helder

Er is gratis parkeergelegenheid.

 

 

Aanmelding

Je kunt voor meer informatie of aanmelding contact opnemen met Richard Koster via e-mail: info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of telefoonnummer 0625216327

 

Testimonials

Hieronder enkele testimonials van oud deelnemers.

De cursus Mindful Parenting heb ik als leerzaam en inzichtgevend ervaren. Ik merkte dat ik continu druk was met van alles, behalve met wat echt telt. Het “stilstaan” bij mijn gevoelens en gedachten heeft mij gebracht dat ik nu bewust ben wat voor mij belangrijk is en hoe ik beter voor mezelf en mijn gezin kan zorgen. Ontzettend bedankt! T van S

Mindful Parenting: een aanrader voor elke ouder die bewust of onbewust verstrikt raakt in relatie met je kind, jezelf en je directe omgeving. Het heeft mijn dagelijks leven in positieve zin verrijkt. J. U.

Een hele praktische cursus die goed in te passen is in het dagelijks leven. Je leert veel verschillende meditatie technieken die makkelijk uit te voeren zijn. Ook krijg je veel achtergrond informatie die duidelijk maakt waarom je op een bepaalde manier reageert. Een echte aanrader waar je veel aan hebt met zeer deskundige begeleiding. A. S.

De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven om mijn dagelijks leven met meer geduld, zonder oordelen en met vertrouwen te beleven. Dit heeft mij veel rust gebracht. D. K.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Testimonials

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven om mijn dagelijks leven met meer geduld, zonder oordelen en met vertrouwen te beleven. Dit heeft mij veel rust gebracht.

  D.K.

   

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Mindful Parenting: een aanrader voor elke ouder die bewust of onbewust verstrikt raakt in relatie met je kind, jezelf en je directe omgeving. Het heeft mijn dagelijks leven in positieve zin verrijkt.

  J. U.

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard is een zeer kundige gesprekspartner die de vinger op de zere plek legt, die zinvolle handvatten geeft om hiermee aan het werk te gaan. Dank voor je nuttige inbreng.

  M.S.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Een hele praktische cursus die goed in te passen is in het dagelijks leven. Je leert veel verschillende meditatie technieken die makkelijk uit te voeren zijn. Ook krijg je veel achtergrond informatie die duidelijk maakt waarom je op een bepaalde manier reageert. Een echte aanrader waar je veel aan hebt met zeer deskundige begeleiding.

  A.S.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus Mindful Parenting heb ik als leerzaam en inzichtgevend ervaren. Ik merkte dat ik continu druk was met van alles, behalve met wat echt telt. Het “stilstaan” bij mijn gevoelens en gedachten heeft mij gebracht dat ik nu bewust ben wat voor mij belangrijk is en hoe ik beter voor mezelf en mijn gezin kan zorgen. Ontzettend bedankt!

  T van S

 • Juni 2015

  Author Richard Koster

  Richard heeft een positieve, realistische kijk op het leven en is daarmee uitstekend in staat om ondersteuning te bieden op verschillende gebieden waarop men vast kan lopen. Zeer Praktisch en bruikbaar!
  O.G.

 • Februari 2016

  Author Richard Koster

  Ik voelde mij snel op mijn gemak, in de praktijk hangt een goede sfeer. Het was een bijzonder prettig en flexibel programma. Het goede gevoel wil ik vast houden.

  M.S.

 • April 2016

  Author Richard Koster

  Richard is een fijne, uiterst vriendelijke persoonlijkheid die snel knelpunten in kaart kan brengen. Tevens zijn de "gereedschappen" om met die knelpunten aan de slag te gaan kundig en zeer van waarden. Een veilige plek om te kunnen helen als mens.

  R.B.

 • Juli 2015

  Author Richard Koster

  Ontspanning, Energie en Inzicht avonden....Een absolute aanrader!
  R.P.

 • Januari 2016

  Author Richard Koster

  Geweldige trainer! Heb de Power Buddha gedaan. Om je ultieme kracht in jezelf te ondekken. Geweldige training. Helemaal opgeladen en tot rust gekomen. Ik ben nu bewust van mijn eigen kracht die in mij zit. The sky is the limit and beyond!

  D.J.

   

 • Augustus 2014

  Author Richard Koster

  Bedankt voor de professionele hulp bij het begeleiden van onzekere leerlingen.
  P.A.

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard heeft mij weer laten geloven in mijn kwaliteiten en mogelijkheden. Ik focus me nu niet meer op de dingen die ik niet heb of mis.

  B.W.

 • Oktober 2016

  Author Richard Koster

  Ik heb een goede op maat gesneden therapie gevolgd waardoor ik het al snel weer zelf aankon. Richard is inlevend, deskundig en eerlijk. Hij houdt je niet onnodig aan het lijntje.

  A.S.

Contact

 • Violenstraat 61 
 • 1782 KB Den Helder
 • kvk 53676122
 • M. +31 (0)6 – 25 21 63 27
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.