jan16

De Wenselijke Beslissing

Hoe kan het, vroeg laatst één van mijn cliënten, hoe kan het dat telkens als ik probeer om te stoppen met roken mij dat steeds niet lukt. Ik zei tegen hem “dat is het nou juist” als je zegt dat je iets “probeert” heb je niet echt een beslissing genomen. Door te stellen dat je het probeert, geef je bij voorbaat aan dat falen tot de mogelijkheid behoord. Wat je dan eigenlijk zegt is dat je “wenst” om te stoppen. Een wens heeft de eigenschap dat deze wel of niet ooit een keer uit zou kunnen komen. Een beslissing daarentegen is een vaststaand element en geeft je het gevoel dat stoppen met je goede voornemen eigenlijk geen optie is. 
75% van alle Nederlanders hadden op 1 januari 2016 goede voornemens. 8% van al die voornemens zullen het einde van het jaar 2016 niet halen. Of je nu wilt stoppen met roken, afvallen, meer sporten, een nieuwe studie wilt beginnen of dat je wat vaker je moeder wilt bellen, het start allemaal met het nemen van een beslissing en je daaraan te houden. Daar ligt ook vaak het probleem. Je begint ergens gemotiveerd aan, maar uiteindelijk verslapt je aandacht en verlies je de motivatie.
 
Om gemotiveerd te blijven is het belangrijk een goede waarom te hebben. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen omdat anderen dat willen dan zal je waarschijnlijk niet lang gemotiveerd blijven. Immers je doet het niet voor jezelf. Als je wilt afvallen omdat je gewicht het spelen met je kinderen belemmerd dan zal deze “waarom” je waarschijnlijk sterker motiveren. Het afvallen staat dan in dienst van een hoger doel: het spelen en contact maken met je kinderen en is daardoor een goede waarom. 
 
Kijk nog eens naar je eigen voornemen. Heb je een beslissing gemaakt? en is de waarom groot genoeg? Zo ja, gefeliciteerd! Je hebt je doel al voor de helft behaalt.
 
Voor 2016 niets dan goeds en met vriendelijke groet,
 
Richard Koster
 

 

Testimonials

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard is een zeer kundige gesprekspartner die de vinger op de zere plek legt, die zinvolle handvatten geeft om hiermee aan het werk te gaan. Dank voor je nuttige inbreng.

  M.S.

 • April 2016

  Author Richard Koster

  Richard is een fijne, uiterst vriendelijke persoonlijkheid die snel knelpunten in kaart kan brengen. Tevens zijn de "gereedschappen" om met die knelpunten aan de slag te gaan kundig en zeer van waarden. Een veilige plek om te kunnen helen als mens.

  R.B.

 • Februari 2016

  Author Richard Koster

  Ik voelde mij snel op mijn gemak, in de praktijk hangt een goede sfeer. Het was een bijzonder prettig en flexibel programma. Het goede gevoel wil ik vast houden.

  M.S.

 • Augustus 2014

  Author Richard Koster

  Bedankt voor de professionele hulp bij het begeleiden van onzekere leerlingen.
  P.A.

 • Juni 2015

  Author Richard Koster

  Richard heeft een positieve, realistische kijk op het leven en is daarmee uitstekend in staat om ondersteuning te bieden op verschillende gebieden waarop men vast kan lopen. Zeer Praktisch en bruikbaar!
  O.G.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven om mijn dagelijks leven met meer geduld, zonder oordelen en met vertrouwen te beleven. Dit heeft mij veel rust gebracht.

  D.K.

   

 • Januari 2016

  Author Richard Koster

  Geweldige trainer! Heb de Power Buddha gedaan. Om je ultieme kracht in jezelf te ondekken. Geweldige training. Helemaal opgeladen en tot rust gekomen. Ik ben nu bewust van mijn eigen kracht die in mij zit. The sky is the limit and beyond!

  D.J.

   

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Mindful Parenting: een aanrader voor elke ouder die bewust of onbewust verstrikt raakt in relatie met je kind, jezelf en je directe omgeving. Het heeft mijn dagelijks leven in positieve zin verrijkt.

  J. U.

 • Oktober 2016

  Author Richard Koster

  Ik heb een goede op maat gesneden therapie gevolgd waardoor ik het al snel weer zelf aankon. Richard is inlevend, deskundig en eerlijk. Hij houdt je niet onnodig aan het lijntje.

  A.S.

 • Juli 2015

  Author Richard Koster

  Ontspanning, Energie en Inzicht avonden....Een absolute aanrader!
  R.P.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus Mindful Parenting heb ik als leerzaam en inzichtgevend ervaren. Ik merkte dat ik continu druk was met van alles, behalve met wat echt telt. Het “stilstaan” bij mijn gevoelens en gedachten heeft mij gebracht dat ik nu bewust ben wat voor mij belangrijk is en hoe ik beter voor mezelf en mijn gezin kan zorgen. Ontzettend bedankt!

  T van S

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Een hele praktische cursus die goed in te passen is in het dagelijks leven. Je leert veel verschillende meditatie technieken die makkelijk uit te voeren zijn. Ook krijg je veel achtergrond informatie die duidelijk maakt waarom je op een bepaalde manier reageert. Een echte aanrader waar je veel aan hebt met zeer deskundige begeleiding.

  A.S.

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard heeft mij weer laten geloven in mijn kwaliteiten en mogelijkheden. Ik focus me nu niet meer op de dingen die ik niet heb of mis.

  B.W.

Contact

 • Violenstraat 61 
 • 1782 KB Den Helder
 • kvk 53676122
 • M. +31 (0)6 – 25 21 63 27
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.