dec23

De Time Manager

Jij!?, Doc kan nog net haar lach inhouden als ik haar vertel dat ik zojuist een workshop “Time Management” heb gegeven. Lichtelijk geïrriteerd door haar reactie begin ik een relaas over dat ik, juist als ervaringsdeskundige, de aangewezen persoon ben om een dergelijke workshop te verzorgen. 

Kijk, zeg ik tegen Doc, die mij nog steeds met vermaak en een tikkeltje ongeloof aankijkt. Waar veel mensen last van hebben, is het creëren van overzicht. Het probleem is dat je leven organiseren niet iets statisch is. Het heeft aandacht nodig om in goede banen geleid te worden.

Omdat het soms zo moeizaam lijkt te gaan, ontwikkelen mensen weerstand. Ze zeggen dingen als, het lukt mij toch niet, ik ben gewoon niet goed in plannen en ik vergeet toch altijd in mijn agenda te kijken. Ik geef toe dat ik in het verleden ook zulke gedachten had, maar op een gegeven moment ben ik gaan beseffen dat alles te leren is. Time management is daarom niet anders dan fietsen of breien.

Een tip is om elke avond 10 minuten de tijd te nemen om de dag erna voor te bereiden. Schijf in je agenda of planner wanneer je welke activiteit gaat doen. Geef jezelf bij elke activiteit een deadline, zodat je minder snel van je taak wordt afgeleid. 

Iedereen is anders en de methode om je tijd te managen zal daardoor van mens tot mens verschillen. Hoe je het ook doet, probeer altijd dezelfde werkwijze te hanteren en het net zolang vol te houden totdat het een gewoonte is geworden.

Dat is mooi, zegt Doc. Dan heb je vast tijd om dit weekend op de jongens en de kinderen van mijn zus te passen, zodat wij kerstinkopen kunnen doen?

Terwijl ik mijn zakken na voel, kijk ik zoekend om mij heen. Ach, wat vervelend nou, ik ben mijn agenda kwijt.

Time goed en met vriendelijke groet,

Richard Koster

Testimonials

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard is een zeer kundige gesprekspartner die de vinger op de zere plek legt, die zinvolle handvatten geeft om hiermee aan het werk te gaan. Dank voor je nuttige inbreng.

  M.S.

 • April 2016

  Author Richard Koster

  Richard is een fijne, uiterst vriendelijke persoonlijkheid die snel knelpunten in kaart kan brengen. Tevens zijn de "gereedschappen" om met die knelpunten aan de slag te gaan kundig en zeer van waarden. Een veilige plek om te kunnen helen als mens.

  R.B.

 • Oktober 2016

  Author Richard Koster

  Ik heb een goede op maat gesneden therapie gevolgd waardoor ik het al snel weer zelf aankon. Richard is inlevend, deskundig en eerlijk. Hij houdt je niet onnodig aan het lijntje.

  A.S.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven om mijn dagelijks leven met meer geduld, zonder oordelen en met vertrouwen te beleven. Dit heeft mij veel rust gebracht.

  D.K.

   

 • Juni 2015

  Author Richard Koster

  Richard heeft een positieve, realistische kijk op het leven en is daarmee uitstekend in staat om ondersteuning te bieden op verschillende gebieden waarop men vast kan lopen. Zeer Praktisch en bruikbaar!
  O.G.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus Mindful Parenting heb ik als leerzaam en inzichtgevend ervaren. Ik merkte dat ik continu druk was met van alles, behalve met wat echt telt. Het “stilstaan” bij mijn gevoelens en gedachten heeft mij gebracht dat ik nu bewust ben wat voor mij belangrijk is en hoe ik beter voor mezelf en mijn gezin kan zorgen. Ontzettend bedankt!

  T van S

 • Januari 2016

  Author Richard Koster

  Geweldige trainer! Heb de Power Buddha gedaan. Om je ultieme kracht in jezelf te ondekken. Geweldige training. Helemaal opgeladen en tot rust gekomen. Ik ben nu bewust van mijn eigen kracht die in mij zit. The sky is the limit and beyond!

  D.J.

   

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard heeft mij weer laten geloven in mijn kwaliteiten en mogelijkheden. Ik focus me nu niet meer op de dingen die ik niet heb of mis.

  B.W.

 • Februari 2016

  Author Richard Koster

  Ik voelde mij snel op mijn gemak, in de praktijk hangt een goede sfeer. Het was een bijzonder prettig en flexibel programma. Het goede gevoel wil ik vast houden.

  M.S.

 • Juli 2015

  Author Richard Koster

  Ontspanning, Energie en Inzicht avonden....Een absolute aanrader!
  R.P.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Een hele praktische cursus die goed in te passen is in het dagelijks leven. Je leert veel verschillende meditatie technieken die makkelijk uit te voeren zijn. Ook krijg je veel achtergrond informatie die duidelijk maakt waarom je op een bepaalde manier reageert. Een echte aanrader waar je veel aan hebt met zeer deskundige begeleiding.

  A.S.

 • Augustus 2014

  Author Richard Koster

  Bedankt voor de professionele hulp bij het begeleiden van onzekere leerlingen.
  P.A.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Mindful Parenting: een aanrader voor elke ouder die bewust of onbewust verstrikt raakt in relatie met je kind, jezelf en je directe omgeving. Het heeft mijn dagelijks leven in positieve zin verrijkt.

  J. U.

Contact

 • Violenstraat 61 
 • 1782 KB Den Helder
 • kvk 53676122
 • M. +31 (0)6 – 25 21 63 27
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.