Stop Verkeersangst!

Autorijden, voor velen een dagelijkse bezigheid, voor andere een ware nachtmerrie!

Ongeveer een miljoen mensen in Nederland hebben last van verkeersangst. Verkeersangst is een verzamelnaam voor verschillende soorten angsten die in het verkeer tot uiting komen. Het kan ontstaan door een matige basisrijvaardigheid, een irrationele angst voor bepaalde situaties of objecten zoals bijvoorbeeld het rijden door een tunnel. Het kan ook ontstaan doordat men een verkeerstrauma heeft opgelopen naar aanleiding van bijvoorbeeld een ongeval.

Lichamelijke reacties die daarbij kunnen optreden zijn:

Trillen, transpireren, misselijkheid, maagklachten, ademnood, oorsuizen, duizeligheid, verkramping, opvliegers en hyperventilatie.

Psychische reacties kunnen zijn:

Angst om te falen, angst om een ongeluk te veroorzaken, gevoel van onvermogen, angst om dood te gaan, angst om de controle over het lichaam te verliezen en om flauw te vallen.

Typerend voor mensen met verkeersangst is dat ze vermijdend gedrag laten zien.

Zij vermijden het autorijden als geheel of rijden telkens om, zodat ze maar niet die ene brug over hoeven.

Gezamenlijk met Autorijschool Koster hebben wij een "Stop Verkeersangst!" training ontwikkeld. Het programma van de training is samengesteld door de ervaringen en expertise van beide disciplines te combineren. De training geeft inzicht in de oorzaak van de verkeersangst. Daarnaast is het er op gericht met inzet van praktische en therapeutische interventies de cliënt van zijn verkeersangst af te helpen.

Werkwijze

Als je aangeeft interesse te hebben in de training Stop Verkeersangt! dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en gaan we dieper in op je hulpvraag. Aan het einde van het gesprek geven we je een advies en een voorstel. Het is geheel aan jou om wel of niet op het voorstel in te gaan.

Wij bieden een professionele en persoonlijke aanpak. De training heeft namelijk vaste elementen en daarnaast vullen we deze aan met je persoonlijke behoefte en mogelijkheden. Immers elke persoon is anders.

Het aantal trainingsmomenten zal afhankelijk zijn van je hulpvraag. De ervaring leert echter dat men gemiddeld naast de intake 4 a 6 bijeenkomsten nodig heeft om weer met zelfvertrouwen op reis te gaan.

Kosten

 •   Intake 25,-
 •   Stop Verkeersangst training! van 4 bijeenkomsten 207,-
 •   Stop Verkeersangst training! van 6 bijeenkomsten 307,-

De kosten van de trainingen zijn inclusief btw en exclusief de kosten voor de intake.

Interesse? Meld je dan nu aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk voor meer informatie op de website www.rkcounseling.nl of www.rijschool-koster.nl

 

Testimonials

 • April 2016

  Author Richard Koster

  Richard is een fijne, uiterst vriendelijke persoonlijkheid die snel knelpunten in kaart kan brengen. Tevens zijn de "gereedschappen" om met die knelpunten aan de slag te gaan kundig en zeer van waarden. Een veilige plek om te kunnen helen als mens.

  R.B.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven om mijn dagelijks leven met meer geduld, zonder oordelen en met vertrouwen te beleven. Dit heeft mij veel rust gebracht.

  D.K.

   

 • Juni 2015

  Author Richard Koster

  Richard heeft een positieve, realistische kijk op het leven en is daarmee uitstekend in staat om ondersteuning te bieden op verschillende gebieden waarop men vast kan lopen. Zeer Praktisch en bruikbaar!
  O.G.

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard is een zeer kundige gesprekspartner die de vinger op de zere plek legt, die zinvolle handvatten geeft om hiermee aan het werk te gaan. Dank voor je nuttige inbreng.

  M.S.

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard heeft mij weer laten geloven in mijn kwaliteiten en mogelijkheden. Ik focus me nu niet meer op de dingen die ik niet heb of mis.

  B.W.

 • Januari 2016

  Author Richard Koster

  Geweldige trainer! Heb de Power Buddha gedaan. Om je ultieme kracht in jezelf te ondekken. Geweldige training. Helemaal opgeladen en tot rust gekomen. Ik ben nu bewust van mijn eigen kracht die in mij zit. The sky is the limit and beyond!

  D.J.

   

 • Oktober 2016

  Author Richard Koster

  Ik heb een goede op maat gesneden therapie gevolgd waardoor ik het al snel weer zelf aankon. Richard is inlevend, deskundig en eerlijk. Hij houdt je niet onnodig aan het lijntje.

  A.S.

 • Februari 2016

  Author Richard Koster

  Ik voelde mij snel op mijn gemak, in de praktijk hangt een goede sfeer. Het was een bijzonder prettig en flexibel programma. Het goede gevoel wil ik vast houden.

  M.S.

 • Juli 2015

  Author Richard Koster

  Ontspanning, Energie en Inzicht avonden....Een absolute aanrader!
  R.P.

 • Augustus 2014

  Author Richard Koster

  Bedankt voor de professionele hulp bij het begeleiden van onzekere leerlingen.
  P.A.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Mindful Parenting: een aanrader voor elke ouder die bewust of onbewust verstrikt raakt in relatie met je kind, jezelf en je directe omgeving. Het heeft mijn dagelijks leven in positieve zin verrijkt.

  J. U.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Een hele praktische cursus die goed in te passen is in het dagelijks leven. Je leert veel verschillende meditatie technieken die makkelijk uit te voeren zijn. Ook krijg je veel achtergrond informatie die duidelijk maakt waarom je op een bepaalde manier reageert. Een echte aanrader waar je veel aan hebt met zeer deskundige begeleiding.

  A.S.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus Mindful Parenting heb ik als leerzaam en inzichtgevend ervaren. Ik merkte dat ik continu druk was met van alles, behalve met wat echt telt. Het “stilstaan” bij mijn gevoelens en gedachten heeft mij gebracht dat ik nu bewust ben wat voor mij belangrijk is en hoe ik beter voor mezelf en mijn gezin kan zorgen. Ontzettend bedankt!

  T van S

Contact

 • Violenstraat 61 
 • 1782 KB Den Helder
 • kvk 53676122
 • M. +31 (0)6 – 25 21 63 27
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.