Mindful Docentschap

                                     

Training

Mindful Docentschap

Rust in de hectiek

Te lang te veel ballen hoog moeten houden, werk dat boven je hoofd groeit met als gevolg last van hoge spanningen en stress, verminderde concentratie, angstige of sombere gevoelens, lichamelijke klachten en vergeetachtigheid.

Stress is een veel voorkomend fenomeen bij de onderwijsprofessionals. De effecten ervan kunnen zowel binnen als buiten het werk schadelijk zijn.

 

Training Mindful Docentschap

In een periode van 6 bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst leer je hoe je stress op het werk en in je persoonlijk leven kunt verminderen, hoe je je kalmer en vitter kunt voelen en het werk en privé-balans te vergroten.

De training is krachtig en toegankelijk voor alle onderwijs-professionals. De training is een groepstraining maar kan desgewenst ook individueel gegeven worden.

Binnen de training wordt toegespitst op de situatie binnen de scholengemeenschap. Oefeningen en voorbeelden worden aangescherpt met praktijkvoorbeelden vanuit de eigen organisatie en het type werk van de betreffende onderwijsprofessional.

Het programma bestaat o.a. uit educatie over het effect van stress op het functioneren. Je voert aandacht-, beweging- en concentratieoefeningen uit. En je krijgt uitdagingen mee om thuis en op het werk mee te oefenen.

De Training Mindful Docentschap is gebaseerd op de met wetenschappelijk onderzoek onderbouwde Mindfulness training ontwikkeld door Jon Kabat Zinn.

 

Voor Wie?

De Training Mindful Docentschap is een praktische training voor onderwijsprofessionals die last hebben van stress, spanning of burn-out klachten. De inzet is er op gericht de ervaren stress te verminderen en het vergroten van het zelf-herstellend vermogen op het mentale en fysieke vlak.

 

Kosten

Bij minimaal 3 deelnemers bedragen de kosten p.p. € 400,- excl. Btw

Bij een individueel traject zijn de kosten berekend op € 835,- excl. Btw

Je ziet tegenwoordig dat veel werkgevers bereid zijn deels of in zijn geheel de training te vergoeden. Wellicht is het raadzaam om even met je werkgever te overleggen.

Materiaal en werkboek zijn bij de prijs inbegrepen. Betaling in termijnen is mogelijk. 

De training Mindful Docentschap wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

 

Testimonials

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard heeft mij weer laten geloven in mijn kwaliteiten en mogelijkheden. Ik focus me nu niet meer op de dingen die ik niet heb of mis.

  B.W.

 • Februari 2017

  Author Richard Koster

  Richard is een zeer kundige gesprekspartner die de vinger op de zere plek legt, die zinvolle handvatten geeft om hiermee aan het werk te gaan. Dank voor je nuttige inbreng.

  M.S.

 • Augustus 2014

  Author Richard Koster

  Bedankt voor de professionele hulp bij het begeleiden van onzekere leerlingen.
  P.A.

 • April 2016

  Author Richard Koster

  Richard is een fijne, uiterst vriendelijke persoonlijkheid die snel knelpunten in kaart kan brengen. Tevens zijn de "gereedschappen" om met die knelpunten aan de slag te gaan kundig en zeer van waarden. Een veilige plek om te kunnen helen als mens.

  R.B.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Mindful Parenting: een aanrader voor elke ouder die bewust of onbewust verstrikt raakt in relatie met je kind, jezelf en je directe omgeving. Het heeft mijn dagelijks leven in positieve zin verrijkt.

  J. U.

 • Juni 2015

  Author Richard Koster

  Richard heeft een positieve, realistische kijk op het leven en is daarmee uitstekend in staat om ondersteuning te bieden op verschillende gebieden waarop men vast kan lopen. Zeer Praktisch en bruikbaar!
  O.G.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus Mindful Parenting heb ik als leerzaam en inzichtgevend ervaren. Ik merkte dat ik continu druk was met van alles, behalve met wat echt telt. Het “stilstaan” bij mijn gevoelens en gedachten heeft mij gebracht dat ik nu bewust ben wat voor mij belangrijk is en hoe ik beter voor mezelf en mijn gezin kan zorgen. Ontzettend bedankt!

  T van S

 • Oktober 2016

  Author Richard Koster

  Ik heb een goede op maat gesneden therapie gevolgd waardoor ik het al snel weer zelf aankon. Richard is inlevend, deskundig en eerlijk. Hij houdt je niet onnodig aan het lijntje.

  A.S.

 • Juli 2015

  Author Richard Koster

  Ontspanning, Energie en Inzicht avonden....Een absolute aanrader!
  R.P.

 • November 2018

  Author Richard Koster

  De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven om mijn dagelijks leven met meer geduld, zonder oordelen en met vertrouwen te beleven. Dit heeft mij veel rust gebracht.

  D.K.

   

 • November 2018

  Author Richard Koster

  Een hele praktische cursus die goed in te passen is in het dagelijks leven. Je leert veel verschillende meditatie technieken die makkelijk uit te voeren zijn. Ook krijg je veel achtergrond informatie die duidelijk maakt waarom je op een bepaalde manier reageert. Een echte aanrader waar je veel aan hebt met zeer deskundige begeleiding.

  A.S.

 • Februari 2016

  Author Richard Koster

  Ik voelde mij snel op mijn gemak, in de praktijk hangt een goede sfeer. Het was een bijzonder prettig en flexibel programma. Het goede gevoel wil ik vast houden.

  M.S.

 • Januari 2016

  Author Richard Koster

  Geweldige trainer! Heb de Power Buddha gedaan. Om je ultieme kracht in jezelf te ondekken. Geweldige training. Helemaal opgeladen en tot rust gekomen. Ik ben nu bewust van mijn eigen kracht die in mij zit. The sky is the limit and beyond!

  D.J.

   

Contact

 • Violenstraat 61 
 • 1782 KB Den Helder
 • kvk 53676122
 • M. +31 (0)6 – 25 21 63 27
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.